Izabell

Fördommar
Alla har dem och det är inte något man kan komma ifrån.
Ingen kan säga att man är fördomsfri för man tänker trots allt "gud hur tänker hon" när man kan se någon på stan eller på bild. Men om man nu bara tänker detta känner jag att det är helt okej, alla har ju sin egen smak.
Men sen när det går längre än det, när man börjar klaga på en person eller till och med misshandla någon för ens utseende är något jag aldrig kommer förstå.
Nog för att dem flesta som gör så är osäkra i sig själva kan jag inte alls tycka synd om dem på någon nivå. Det är så lågt att ge sig på en annan människa, utan att ens ha en anledning till det.

Det som fick mig att börja skriva detta inlägg var när jag var inne på emocore och läste en tråd som hette "emo hatare" där personer från sidan berättade om verbal och fysisk misshandel dem utsatts för just pågrund av att dem ser ut som dem gör.

"När jag var på stan för 1½ år sedan så vare en snubbe som helt random kom bakom mig, sparkade mig i ryggen så att jag flög frammåt, sedan tryckte han upp mig mot ett skylltfönster, tänkte slå mig och frågade varför jag var ful :]"

"Jag har blivit nerkastad i en sjö, jag har fått en glas-flaska kastad på mig, jag har blivit nerdränkt i 1 liter coca cola, dragen i håret, slagen i magen, sparkad, blivit ropad efter, förföljd, blivit påhoppad.
Men jag är typ careface :P"

"Jag var vid en jätte stor fontän nera på stan i Västerås men min kompis.
Och plötsligt så kom en av skejtarna som brukar hänga där och knuffade ner mig i den och sa : Ska du gå hem och cutta dig nu eller jävla emo?"

"Folk har kallat mig emo, knuffat på mig osv i stan.
Men det är bara att ignorera! :)"


Detta var bara några av kommentarerna i den tråden och det gör mig bara förbannad. Men nog ett av det värsta sakerna i dem här texterna är att i stort sätt alla ser det som något oundvikligt. Att det får man vänta sig när man ser ut som dem gör.
Hur kan vi ha sjunkit så lågt i samhället att skällsord, mobbning och liknande är något som hör till vardagen, att det bara är något att rycka axlarna åt?
Såklart gäller inte detta bara "emos" men det känns som att dem med den stilen får mest skit av någon anleding. Sen försvarar jag inte emos heller för dem kan vara minst lika låga och dumma som vem som helst.
Vad tror ni är anledningen till att folk sjunkit så lågt? Varför ingen ens reagerar på sånt längre och varför man måste dömma någon efter ens utseende?

    

Varför kan man inte bara låta människor se ut som dem vill, varför kan man inte lämna andra ifred och bara bry sig om sitt eget utseende?